Sluiten
...

Wat is de DDM/DOM functie van de SFP+ transceiver?

Indien u weleens de parameters van een SFP+ transceiver heeft bekeken, heeft u zich vast afgevraagd wat de “DDM/DOM functie” inhoudt. Om te beginnen is het zo dat SFP+ transceivers mét deze functie veel meer informatie kunnen geven over het functioneren van de transceiver. Hoe zit dat precies en wat houdt de DDM/DOM functie van de SFP+ transceiver in?

Wat betekent DDM?

DDM staat voor: Digital Diagnostic Monitoring. Het is een technologie die gebruikt wordt in SFP+ transceivers en de gebruiker in staat stelt om de parameters van de transceivers real-time te monitoren. De parameters die gecontroleerd worden, zijn:

  • Temperatuur;
  • Spanning;
  • Stroom;
  • Zenden en ontvangen van optisch vermogen;
  • Tonen van fabrieksinformatie;
  • Waarschuwing / alarm.

Wat betekent DOM?

DOM staat voor: Digital Optical Monitoring. Dit is, evenals DDM, een technologie waarmee de gebruiker alle aspecten van de module, zoals de TX (transmit) en RX (receiver) poorten, de temperatuur en de spanning real-time kan controleren. De netwerkbeheerder controleert en monitort deze gegevens om ervoor te zorgen dat de optische SFP module goed functioneert.

Toepassingen van de DDM/DOM functie in de SFP+ transceiver

De DDM/DOM functie van de optische module controleert de prestaties van de SFP transceiver en helpt het systeem door middel van drie toepassingen.

1. Levensduur voorspelling Deze toepassing zorgt ervoor dat de netwerkbeheerder storingen en potentiële problemen kunnen opsporen voordat deze het systeem beïnvloeden.

2. Fouten lokaliseren Deze toepassing stelt de netwerkbeheerder in staat om de storing in de module snel te lokaliseren en te isoleren.

3. Compatibiliteit verifiëren Deze toepassing wordt gebruikt om te analyseren of de werking van de module consistent is met de data sheet en compatible is met de omgeving.

Kortom, de DDM/DOM functie helpt de netwerkspecialist om eenvoudig en snel problemen op te sporen in de SFP module. Het vereenvoudigt het onderhoud en verzekert de betrouwbaarheid van het systeem. Een transceiver mét DDM/DOM functie werkt beter dan een transceiver zonder, omdat deze laatste geen waarschuwing kan afgeven wanneer er een storing optreedt.

Een SFP module met DDM/DOM functie kopen? Bestel eenvoudig online!

Al onze transceivers in onze webshop beschikken over de DDM/DOM functie. Bestel eenvoudig en snel uw SFP(+) transceiver online. Uw product wordt vanuit ons magazijn binnen 24 uur verzonden via PostNL. Bestelt u meer dan vier transceivers? Dan betaalt u geen verzendkosten!

Heeft u vragen over de DDM/DOM functie, over transceivers, of over een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij geven antwoord op uw vraag en voorzien u graag van persoonlijk advies.