Sluiten
...

SFP28 vs SFP+ transceivers: wat zijn de verschillen?

Hoewel veel bedrijven nog de overstap maken van 1g naar 10g, is er nog een Ethernet-standaard die steeds populairder wordt: 25g, die met het oog op de toekomst de weg vrij maakt naar 100g. Met een 25g netwerk kunnen snelheden van maar liefst 25 gigabit per seconde behaald worden. Om een 25g netwerk tot stand te kunnen brengen, heeft u een aantal onderdelen nodig. Daarbij kunt u denken aan: 25g switches, 25g netwerkkaarten, SFP28 transceivers en de juiste netwerkkabels. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen SFP28 en SFP+ transceivers?

Het verschil tussen SFP+ en SFP28 transceivers

Waar SFP+ transceivers ontwikkeld zijn voor 10g dataoverdracht, zijn SFP28 transceivers de verbeterde versie van SFP+. Een SFP28 transceiver is speciaal ontwikkeld om 25g dataoverdracht te ondersteunen en behaalt snelheden die wel 2,5 keer hoger liggen dan bij een SFP+ transceiver. Het grote verschil tussen SFP+ en SFP28 is dat deze laatste beter presteert, een hogere bandbreedte heeft en hogere snelheden behaalt.

25g SFP28 transceivers: de voordelen

Betekent de komst van 25g netwerken, dat u uw hele infrastructuur moet aanpassen? Het antwoord is: nee. Een groot voordeel is namelijk dat SFP28 modules compatible zijn met SFP+ wat inhoudt dat het mogelijk is om de SFP28 poort van een 25g netwerkkaart te verbinden met een SFP+ transceiver. Een 10g SFP+ transceiver werkt prima in een SFP28 poort, maar zal dan dus 10g snelheden behalen. Het is backwards compatible, wat voordelig is omdat u rustig kunt upgraden zonder gelijk alle infrastructuur in één keer te moeten vernieuwen. Daarnaast kunt u gewoon dezelfde multimode LC glasvezelkabels gebruiken die u ook gebruikt voor uw 10g netwerkverbinding. Wel zo handig! De LC fiber kabel kan een afstand van 300 meter overbruggen met een snelheid van 10 gigabit per seconde, en een afstand van 100 meter bij een snelheid van 25 gigabit per seconde.

SFP28 transceiver gemakkelijk en snel online bestellen

Via onze webshop kunt u eenvoudig en snel uw 25g SFP28 transceiver online bestellen. Onze transceivers zijn vendor-lock vrij en voorzien van de unieke Uptimed® compatibiliteitsgarantie. Bovendien zit er twee jaar volledige garantie op alle producten.

Heeft u vragen over een van onze 25g producten of over het tot stand brengen van een 25g netwerk? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar en voorzien u van persoonlijk advies. Wij denken graag met u mee!