Sluiten
...

Wat zijn de benodigdheden voor een 10g netwerk?

Met een 10g netwerk kan, zeker in combinatie met glasvezel, een snelheid van maar liefst 10 gigabit (of hoger!) per seconde gehaald worden. Waar deze technologie een aantal jaar geleden voornamelijk geschikt werd geacht voor grote bedrijven en ondernemingen omdat het te grootschalig, te energieverslindend en vooral te duur zou zijn, is dat nu wel anders. 10g netwerkapparatuur wordt steeds betaalbaarder, waardoor ook kleinere ondernemingen de overstap maken. Maar welke onderdelen heeft u nodig om een 10g verbinding tot stand te kunnen brengen?

Een 10g netwerk tot stand brengen: vereisten

In bedrijfsnetwerken waarop veel gebruikers zijn aangesloten, wordt 10g netwerkapparatuur steeds essentiëler, zeker nu internet verbindingen steeds sneller worden en het dataverbruik blijft groeien. Om een 10g netwerk te creëren, zijn er een aantal componenten nodig, denk aan: 10g switches, 10g netwerkkaarten, SFP+ transceivers en natuurlijk de juiste glasvezelkabels. Grote kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet; daarom leggen wij hieronder beknopt uit hoe u een 10g verbinding tot stand brengt.

1. 10g netwerkkaarten

Ten eerste heeft u een server of PC/workstation nodig die moet beschikken over een PCI-E slot, waarin een 10g netwerkkaart met SFP+ aansluiting past.

2. SFP+ transceivers

In het hierboven genoemde SFP+ slot gaat een transceiver. Een SFP+ transceiver ondersteunt, in tegenstelling tot een SFP transceiver, 10g dataoverdracht en behaalt een snelheid die wel 10 keer hoger ligt dan bij een SFP transceiver. Bij afstanden tot 300 meter heeft u genoeg aan een multimode SFP+ transceiver, bij afstanden van meer dan 300 meter heeft u een singlemode SFP+ transceiver nodig.

3. 10g netwerkkabels

Om een verbinding te kunnen maken, heeft u naast twee optische transceivers ook een kabel nodig. Voor een 10g netwerkverbinding heeft u een LC fiber kabel nodig, waarbij u het ene uiteinde aansluit op de SFP+ transceiver die met de netwerkkaart verbonden is en waarbij u het andere uiteinde aansluit op een SFP+ transceiver in een 10g switch, of in een netwerkkaart in een andere server/PC. Om kosten te besparen op korte afstand, dat wil zeggen een afstand tot 3 meter, kunt u in plaats van een LC glasvezelkabel ook een SFP+ DAC kabel gebruiken; dat is een kabel waar de transceivers al aan vast zitten. U hoeft dan geen losse transceivers te kopen en dat scheelt weer in de kosten.

Bestel alle benodigdheden voor een 10g netwerk eenvoudig online

Alle onderdelen die u nodig heeft om een 10g netwerk tot stand te brengen, kunt u eenvoudig bestellen via onze webshop. Op al onze producten zit twee jaar instant-replace garantie en kunnen uit eigen voorraad snel geleverd worden!

Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers denken graag met u mee en voorzien u van persoonlijk advies op maat.