Sluiten
...

Uptimed® heeft betaalbare 2.5G / 5G / 10G Workstation netwerkadapter in ontwikkeling

Dordrecht, 03-2017 - Uptimed® is bezig met de productie van een nieuwe netwerkadapter die voldoet aan de NBASE-T en 10GBASE-T standaarden.

We hebben gekozen voor de Tehuti Networks TN4010 Controller chip in combinatie met de Marvell Alaska® X3310P PHY, passief gekoeld dus 100% geruisloos.

De eerste netwerkadapter op basis van deze chipsets wordt de Uptimed® 10G Workstation Single Port RJ45, met enkele RJ45 koper poort. Bij uitstek geschikt voor gebruik in CAD/CAM, 4K of 3D workstations & high-end game pc's.

Een groot voordeel van de NBASE-T standaard is dat deze snelheden tot 5G mogelijk maakt over bestaande CAT5E bekabeling.

Uiteraard zijn ook deze netwerkadapters vendor-lock vrij en compatible met alle merken systemen met een vrij PCI-E 2.0 x4 slot. Nieuw op 10G gebied is de ondersteuning voor Apple Mac OS X 10.10.3+ in bijvoorbeeld Apple Mac Pro (mid 2012 en ouder) systemen.

Beschikbaarheid & Prijsinformatie

Betrouwbare en betaalbare 10G infrastructuur, dat is waar Uptimed® voor staat.
We maken een 10G netwerk daarmee een stuk toegankelijker en hopen daarmee het kip/ei probleem van de switch fabrikanten te doorbreken zodat zij eindelijk met betaalbare 10G switches zullen komen.

We verwachten de levering te kunnen starten in de 2e helft van 2017. Voor meer specificaties over dit product bekijk de productpagina. Voor meer details over het bestellen en andere Uptimed® producten zoals onze 10G Server NICS kunt u terecht op www.uptimed.nl.

Over Uptimed®

Waarom blijft het gebruik van 10 Gigabit zo achter lopen? Dat vroegen we ons af.

1 Gigabit verbindingen zijn al sinds 2000 de standaard, destijds ruim voldoende, tegenwoordig al lang niet meer. Om een set snelle hardeschijven te verbinden konden we misschien nog toe met het bundelen van 4 x 1 Gigabit lijnen, maar met de opkomst van snelle Solid State Disks in het datacenter en op de desktop is zelfs dat niet meer toereikend.

Vanuit deze visie is Uptimed® ontstaan. Wij bieden een oplossing voor het probleem:
Betrouwbare en betaalbare 10 Gb infrastructuur.

Ook voor advies

Advies nodig over de juiste oplossing voor uw project? Klein of groot, we staan voor u klaar.
Of het nu gaat om een razendsnelle verbinding tussen 2 servers, of het inrichten van een multi-rack storage backbone, we denken graag mee!

Reseller worden?

Distributeur, groothandel of webshop? Als u interesse heeft om reseller te worden van Uptimed® producten neem dan contact op met onze accountmanager via resellers@uptimed.nl

Contactinformatie

Uptimed®

Hoevenseweg 12a
4845 PD Wagenberg
info@uptimed.nl

Accountmanager

Sander Leeuwesteijn
sander@uptimed.nl
0617126660