Sluiten
...

10G netwerkkaart met Intel X520 chipset: betrouwbaar en voordelig

Storage traag? Duurt het kopieren van uw grote bestanden te lang? Stap over naar een 10 Gigabit netwerk en profiteer van een razendsnelle verbinding. Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven de overstap naar 10G; het is namelijk sneller én efficiënter. Maar is het ook betaalbaar? Uptimed heeft daar een slimme oplossing voor gevonden en we breken de markt open met betaalbare 10G infrastructuur. Hoe? Dat leggen we uit aan de hand van onze 10 G netwerkkaart met Intel® X520 Chipset.

Betaalbare en betrouwbare 10 Gigabit netwerkkaarten: hoe gaan wij te werk?

Als u een 10GB netwerkkaart van bijvoorbeeld Intel koopt, dan betaalt u niet alleen voor de netwerkkaart maar ook voor de dure merknaam. Dat zorgt ervoor dat het prijskaartje onnodig hoog is. Ook zijn de netwerkkaarten vaak voorzien van een vendor-lock waardoor enkel de dure SFP+ transceivers van de fabrikant bruikbaar zijn. Hier hebben we bij Uptimed een oplossing voor gevonden: wij produceren onze 10 Gigabit netwerkkaarten onder eigen merk, maar wel mét originele chipset.

Onze werkwijze is vergelijkbaar met die van ASUS en Gigabyte

Hoe gaan wij precies te werk? Om dat goed uit te leggen maken we de vergelijking met grafische kaarten; de insteekkaarten die het beeld op uw monitor produceren. Er zijn eigenlijk maar twee grote fabrikanten voor grafische kaarten: NVIDIA en AMD. Zij maken zelf grafische kaarten, al zijn dit vaak standaard modellen. Hier springen andere fabrikanten zoals ASUS, MSI, Gigabyte en EVGA op in: zij kopen de chipset in bij NVIDIA of AMD en gebruiken vervolgens het referentieontwerp van de chipfabrikant. Dit referentieontwerp gebruiken ze om hun eigen grafische kaart te maken waar ze wat leuke extra’s aan toevoegen zoals een verbeterde koeling. Bij Uptimed werken op een vergelijkbare manier als ASUS en Gigabyte, alleen produceren wij geen grafische kaarten maar 10 G netwerkkaarten.

10 G X520 netwerkkaart: originele chipset en referentieontwerp van Intel

Voor netwerkkaarten zijn er bijvoorbeeld deze twee grote fabrikanten: Intel en Mellanox. (Nu NVIDIA) Wij maken aan de hand van een referentieontwerp van Intel of Mellanox een netwerkkaart, en voegen daar verbeteringen, zoals een groter koelblok, aan toe. Omdat wij de originele chipsets van Intel of Mellanox gebruiken en aan de hand van het referentieontwerp onder eigen merk een netwerkkaart bouwen, is het praktisch dezelfde kaart; net zo betrouwbaar alleen veel voordeliger. Omdat u niet voor de dure merknaam betaalt, kan het voordeel zelfs oplopen tot wel 70%.

De voordelen van een 10G netwerkkaart met Intel® X520 chipset

Naast het prijsvoordeel zijn er nog andere voordelen. Zo zijn onze X520 netwerkkaarten 100% compatible met de originele drivers van Intel en bieden ze goede ondersteuning in allerlei besturingssystemen zoals Windows, Linux en VMware. Daarnaast zijn onze netwerkkaarten met Intel X520 vendorlock vrij en compatible met alle grote merken servers en workstations zoals Dell Poweredge, HP Proliant en SuperMicro.

Kortom, met een 10 Gigabit netwerkkaart van Uptimed bent u altijd en tegen een betaalbare prijs verbonden met de snelheid van het licht!

Bestel uw 10G netwerkaarten gemakkelijk en snel online

Via onze webshop kunt u eenvoudig en snel uw 10G netwerkkaart online bestellen. Wij bieden op al onze producten twee jaar instant-replace garantie!

Heeft u vragen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar en voorzien u graag van persoonlijk advies.