Sluiten
...

De voordelen van een 10 Gigabit netwerk

Wel of niet overstappen naar een 10 Gigabit netwerk? Dat is iets wat steeds meer bedrijven zich afvragen. Want hoewel 1 Gigabit verbindingen al sinds 2000 de standaard zijn, is dat dankzij alle technologische ontwikkelingen tegenwoordig allang niet meer voldoende. De verbinding is, zeker sinds de opkomst van snelle Solid State Disks in het datacenter en op de desktop, niet snel genoeg meer. Het voornaamste voordeel van een 10 Gigabit netwerk is dan ook de snelheid. Maar naast een razendsnelle verbinding zijn er nog andere voordelen. Welke dat zijn leggen we uit in dit artikel.

Hardware wordt optimaal gebruikt

Met de komst van SSD’s zijn harde schijven veel sneller dan de 110 MB per seconde die een 1 Gigabit netwerk kan leveren. Dat betekent dat er geen optimaal gebruik wordt gemaakt van de hardware, en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Een 10 Gigabit netwerk daarentegen haalt snelheden tot wel 1100 MB per seconde. Bovendien krijgt een server tegenwoordig steeds meer taken. Waar een server vroeger slechts één taak afhandelde, bijvoorbeeld storage, doet een server tegenwoordig alles: web, storage en virtualisatie. Om al deze taken te kunnen afhandelen is er meer brandbreedte nodig; een 10G netwerk biedt dan uitkomst.

Daarnaast is de nieuwste 802.11ac Wifi standaard veel sneller dan 1 G. Heeft u meerdere access points? Dan is het zonde om deze via een 1 G switch aan te sluiten. Een 10 G netwerk is dus niet alleen veel sneller, maar maakt daardoor ook nog eens optimaal gebruik van de hardware.

De productiviteit wordt verhoogd

Niet elk bedrijf heeft de snelheid van een 10 G netwerk nodig, maar het aantal bedrijven dat dat wel nodig heeft groeit enorm. Voor de productiviteit kan het veel verschil uitmaken of een bedrijf een 1 G of 10 G netwerk gebruikt. Zeker als medewerkers met grote bestanden werken. Juist deze bestanden worden tegenwoordig steeds groter, denk aan: 4K videobestanden, het gebruik van VR- en 360 graden applicaties. Met een 1 G netwerk kan er veel tijd verloren gaan omdat de verbinding niet snel genoeg is en dat komt de productiviteit niet ten goede. Kortom, we gebruiken tegenwoordig steeds grotere bestanden en dat vraagt om een upgrade naar een 10 G netwerk.

Er is minder bekabeling vereist

Wist u dat kabels vaak de zwakste schakel van een netwerk zijn? Daardoor kunnen de kosten van bekabeling hoog oplopen. Een voordeel van een 10 Gigabit netwerk is dat er minder kabels nodig zijn om de verbinding tot stand te brengen. Sterker nog: één kabel is al voldoende voor een 10 G netwerkverbinding. Dat betekent niet alleen minder problemen, maar ook meer ruimte in het rack en een lager energieverbruik.

Het is betaalbaar

Het is een misvatting dat 10 Gigabit netwerkapparatuur duur is. Een aantal jaar geleden was dat inderdaad ook zo, maar tegenwoordig is het een stuk betaalbaarder dan veel mensen denken. Zo kunt u bij Uptimed al een 10 G netwerkaart voor € 79,- en een 10 G Switch vanaf € 289,- kopen.

Bestel uw 10 G netwerkapparatuur gemakkelijk en snel online

Kortom, 10 Gigabit netwerkapparatuur wordt steeds aantrekkelijker. Het is sneller, efficiënter en betaalbaar. Bent u op zoek naar 10 G netwerkapparatuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden betrouwbare en betaalbare 10 G infrastructuur die u eenvoudig en snel online kunt bestellen. Na ontvangst van uw bestelling wordt uw product binnen 24 uur verzonden via PostNL vanuit ons eigen magazijn.

Heeft u vragen of advies nodig over de juiste oplossing voor uw bedrijf of project? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers denken graag met u mee en voorzien u van persoonlijk advies.